6.9 C
London
Thursday, September 29, 2022

20 nieuwe Europese Bauhaus-ondernemingen geselecteerd

Must read

Six people were shot at a California school, official says

Six people were injured in a shooting at an Oakland school on Wednesday, authorities said.The victims, all adults, were treated in local hospitals, Mayor...

Astra will no longer launch NASA’s TROPICS satellites • londonbusinessblog.com

Rocket launch company Astra will no longer send the remaining NASA TROPICS payloads to space, but will instead launch other "similar" science missions for...

Ecommerce Aggregator Una Brands Gets $30 Million to Acquire More APAC Brands • londonbusinessblog.com

Una brands, an e-commerce aggregator targeting brands in the Asia-Pacific region, today announced the first close of its Series B round at $30 million....

The Antler Investor Memo: Codis Lowers Software Development Costs With Automation

Early stage investment firm Antler Australia recently supported 13 startups as part of its ongoing program to build great local tech companies. For...
Shreya Christinahttps://londonbusinessblog.com
Shreya has been with londonbusinessblog.com for 3 years, writing copy for client websites, blog posts, EDMs and other mediums to engage readers and encourage action. By collaborating with clients, our SEO manager and the wider londonbusinessblog.com team, Shreya seeks to understand an audience before creating memorable, persuasive copy.

Uit een grote pool van 1.029 aanvragen zijn 20 zeer innovatieve Europese startups en scale-ups geselecteerd voor de EIT Community Booster die zakelijke groei en ondersteunende diensten ontvangen ter waarde van EUR 50.000 elk. De EIT Community Booster is gelanceerd door de Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT) en vijf van zijn Knowledge & Innovation Communities (EIT Digital, EIT Manufacturing, EIT Food, EIT Climat-KIC, EIT Urban Mobility) om innovatieve ondernemingen te ondersteunen die de Nieuw Europees Bauhaus transformatie.

Geselecteerde ondernemingen zullen worden ondersteund met subsidies en diensten om hen te helpen duurzame verandering te stimuleren

De EIT Community Booster ondersteunt het nieuwe Europese Bauhaus om samen mooie en duurzame ervaringen op te bouwen en zal de geselecteerde ondernemingen ondersteunen in de vorm van subsidies en diensten om hen te helpen duurzame verandering voor steden, industrieën, klimaat, voedsel, welzijn te bewerkstelligen en de algemene levenskwaliteit van de Europese burgers. De winnende teams zijn geselecteerd uit een grote pool van meer dan 1.000 applicaties uit 37 landen en zijn actief in een breed spectrum van sectoren en industrieën.

“Innovators & Entrepreneurs zullen onze leefruimtes en ervaringen verrijken en hervormen”

Mariya Gabriel, commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugdzaken, zei: “Het nieuwe Europese Bauhaus wordt werkelijkheid, klaar om de ambitieuze doelstellingen van de Europese Green Deal te verwezenlijken in de ruimtes, steden en huizen waarin we leven De geselecteerde ondernemingen zijn nog maar het begin. Met de steun van EIT zullen meer innovators en ondernemers onze leefruimtes en ervaringen verrijken en hervormen.”

“We stonden versteld, niet alleen door het aantal ontvangen aanvragen – waaruit blijkt dat er echt vraag is naar bedrijfsondersteuning – maar ook door de kwaliteit van de innovaties. We denken dat de geselecteerde ondernemingen echte internationale game-changers kunnen zijn en we kijken ernaar uit om met hen samen te werken om Europa’s beweging naar de drie belangrijkste elementen van het nieuwe Europese Bauhaus te versnellen: duurzaamheid, esthetiek en inclusie”, voegt Gioia Ghezzi, voorzitter van de raad van bestuur van het EIT.

Ontdek de 20 nieuwe Europese Bauhaus-ondernemingen

Geselecteerde innovaties variëren van duurzame stadsboerderijen die 90% minder water gebruiken, tot het gebruik van bodemmicroben om licht en energie op te wekken, tot het transformeren van gevels van gebouwen om de biodiversiteit en fauna in de openbare ruimte te laten groeien en beschermen. Maak hieronder kennis met de geselecteerde ondernemingen:

Ondersteund door EIT Digital:

 • Avicenna AI (Frankrijk): Het verbeteren van de nauwkeurigheid van de detectie bij de ingang van het zorgsysteem betekent het verminderen van de CO2-uitstoot, het waarborgen van de levenskwaliteit van de burgers en het optimaliseren van de toewijzing van middelen. Door een innovatief ontwerp van AI-algoritmen maakt de Avicenna-oplossing optimale toegang tot de gezondheidszorgtoegangspunten en optimalisatie van workflowbeheer mogelijk, waardoor de juiste inzet van zorgbronnen en een drastische verbetering van de kwaliteit van de ervaring van de patiënt in het zorgsysteem mogelijk wordt.
 • Workwize (Nederland): De recente COVID-19-noodsituatie heeft de geleidelijke verschuiving naar werken op afstand en hybride werken versneld. Workwize streeft naar het optimaliseren van de inrichting van externe werkplekomgevingen om zowel de betaalbaarheid als de ervaring van de werknemer te verbeteren, door hoogwaardige en betaalbare “pakketten” voor werken op afstand in te zetten (werkstation, meubilair, diensten, enz.) die ook esthetisch waardevol en waarderend zijn . Bovendien maakt de service beheer, onderhoud en rotatie van werkstations op afstand mogelijk voor een duurzamere toewijzing van middelen op kantoor.
 • Beslissingsbrein (Frankrijk): Decision Brain combineert optimalisatie, machine learning en kunstmatige-intelligentietechnieken om innovatieve en aanpasbare op AI gebaseerde beslissingsondersteunende oplossingen te creëren die de operationele efficiëntie stimuleren. Het bedrijf richt zich op maatvoering, planning, planning en verzending in verschillende sectoren, van farmaceutisch verkooppersoneel tot auto-, transport- en textielfabrikanten. Door zich te concentreren op het optimaliseren van middelen om aan een bepaalde vraag te voldoen, genereren de oplossingen van Decision Brain een aanzienlijke positieve impact op het milieu door de ecologische voetafdruk van de activiteiten van klanten te verkleinen.
 • Oxford Immuun Algoritmen (Verenigd Koninkrijk): Oxford Immune Algorithmics (OIA) heeft een AI-gestuurd webgebaseerd platform voor patiëntbewaking op afstand ontwikkeld waarmee clinici de bloedtesten van hun patiënten kunnen volgen met geavanceerde AI-gestuurde tools voor precisie, voorspellende geneeskunde en een gepersonaliseerde ervaring. Kosteneffectieve monitoring van de gezondheid van het immuunsysteem is enorm belangrijk voor het verbeteren van de volksgezondheid en het waarmaken van de belofte van gepersonaliseerde en nauwkeurige geneeskunde die een vroege en nauwkeurige diagnose mogelijk maakt. Algocyte zorgt voor een betere inclusie van patiënten met chronische ziekten, wat zorgt voor betere gezondheidsresultaten en patiënt-artsrelaties.

Ondersteund door EIT Climate-KIC:

 • NEST (Spanje): Natural Eco-System Tiles (NEST) vergroot de capaciteiten van de natuur in de steden en beschermt de biodiversiteit in gebouwde omgevingen door leefruimtes te creëren voor de fauna en flora binnen een enkelvoudig gebouwgevelsysteem. NEST verhoogt de kwaliteit en aantrekkelijkheid van openbare ruimtes op plaatsen waar traditionele horizontale vergroening niet beschikbaar is, terwijl de hoge prestaties van het gebouw, gezondere microklimaten en een grotere ecologische dichtheid behouden blijven.
 • PROSUME (Italië): PROSUME (Prosumer App & Toolkit) biedt softwaretools voor het beheer van de energiegemeenschap, om burgers in staat te stellen deel te nemen aan de energietransitie door nieuwe markt- en bedrijfsmodellen vorm te geven. Het is een nieuwe flexibele, open, gedecentraliseerde interface voor het beheer van energiebronnen die gebruikmaakt van vertrouwde technologieën om energiediensten te verenigen en te integreren voor de nieuwe ‘prosumer’ – individuen die zowel consumeren als produceren.
 • RepAir Carbon Capture (Israël): RepAir genereert hernieuwbare koolstof door koolstofdioxide rechtstreeks uit de lucht op te vangen met behulp van efficiënte en modulaire elektrochemische technologie. De opgevangen koolstofdioxide wordt omgezet in synthetische brandstoffen en gebruikt om stadsboerderijen te verrijken om de gewasopbrengst te verhogen.
 • Levend licht (Nederland): Living Light is een innovatieve lichttoepassing waarbij energie wordt opgewekt door samenwerking met microben in de bodem. Living Light inspireert mensen om zorg te dragen voor de natuur en zorgt ervoor dat het verborgen energiepotentieel van de natuur op een planeetvriendelijke manier kan worden benut.

Ondersteund door EIT Food:

 • Norbite (Zweden): Norbite biedt een revolutionaire oplossing om plasticvervuiling door insecten aan te pakken, plastic om te zetten in diervoeder en bij te dragen aan de duurzame groei van de voedselproductie die nodig is om aan de eisen van een groeiende bevolking te voldoen. In een volledig circulair proces wordt plastic afval geüpcycled tot gezonde en voedzame voedsel- en diervoeders.
 • Nabo Boerderij (Denemarken): Nabo Farms gebruikt hydrocultuur en moderne kweeklampen om duurzame stadsboerderijen te creëren, waarbij grote hoeveelheden gezond groen worden geteeld met 90% minder water-, land- en energieverbruik. Educatieve en gemeenschapsopbouwende aspecten zijn sterk verankerd in het circulaire bedrijfsmodel van de stadsboerderijen ontwikkeld door Nabo, dat stads- en lokale landbouw promoot om de autonomie van lokale gemeenschappen te vergroten en de consumptie van lokaal geteeld voedsel te bevorderen.
 • Inoqo (Oostenrijk): Inoqo is een lifestyle-app die consumenten helpt bij het maken van milieu- en sociaal bewuste keuzes bij hun dagelijkse boodschappen. De app verbindt burgers met duurzame en koolstofarme voedseldiëten en stelt maandelijkse loterijen beschikbaar waarmee gebruikers 50-100% van de aankoopwaarde kunnen terugvorderen op basis van de duurzaamheid van keuzes. Bovendien zorgt het volledig vrouwelijke managementteam voor een onderscheidende genderfocus op de maatschappelijke vraagstukken die worden aangepakt.
 • Toekomst maken (Duitsland): Crafting Future ontwikkelt duurzame en herbruikbare containers voor de voedingsindustrie. Hun businessmodel zorgt ervoor dat herbruikbare verpakkingsoplossingen worden ontwikkeld in lijn met het Circular Economy-model, beschikbaar tegen eerlijke en concurrerende prijzen voor iedereen. Het bedrijf zorgt ook voor fatsoenlijke banen op lokaal niveau in de EU zonder de beroepsbevolking te externaliseren. Het eindproduct is een mooi, minimalistisch designobject.

Ondersteund door EIT Manufacturing:

 • Breeze Technologies (Duitsland): Breeze Technologies is een moderne luchtkwaliteitssensor die gegevens verzamelt en kunstmatige intelligentie gebruikt om steden, bedrijven en NGO’s over de hele wereld te ondersteunen bij het creëren van gezondere omgevingen. Breeze maakt gebruik van geavanceerde technologieën om meetbare maatschappelijke impact te leveren door transparantie te creëren over hyperlokale luchtkwaliteitsniveaus. De startup gebruikt vervolgens de verzamelde gegevens om de implementatie en het beheer van schone luchtacties te vergemakkelijken om een ​​verhoging van de luchtkwaliteit te ondersteunen.
 • ScrapBees (Duitsland): ScrapBees streeft ernaar bestaande markten te transformeren door toegang te krijgen tot de onaangeboorde stedelijke mijnen van secundaire grondstoffen en deze te recyclen. De technologiegedreven, on-demand ophaalservice van ScrapBees verkort de waardeketen en stelt staalproducenten in staat om grondstoffen lokaal in te kopen en hun Scope3-emissies weer te geven.
 • Glarteek (Portugal): Het Augmented & Connected Worker Platform van Glartek biedt een zeer configureerbare backoffice zonder code voor het digitaliseren van operationele procedures die worden uitgevoerd door eerstelijnswerkers, zoals onderhoud, operaties, productie, kwaliteit, veiligheid en supply chain management, met behulp van augmented reality. De oplossing vergroot de kennis en vaardigheden van de eerstelijnswerkers en verbetert de operationele uitmuntendheid van de productiebedrijven, waardoor uitvaltijden en afval worden verminderd en de veiligheid van alle werknemers wordt verhoogd.
 • Etalytics (Duitsland): Etalytics-platforms bieden alle benodigde tools voor de analyse en optimalisatie van industriële energiesystemen, van realtime dataverbinding en geautomatiseerde modellering tot optimalisatie en controle van de werking van de fabriek. Etalytics draagt ​​bij aan lagere kosten, lagere milieu-impact van industriële productie en voorkomt een grotere afhankelijkheid van import van energie.

Ondersteund door EIT Urban Mobility:

 • Overgang één (Frankrijk): Transition-One past een reeks kleine, populaire auto’s op fossiele brandstof om tot elektrische auto’s. Door interne verbrandingen in verouderde voertuigen aan te passen en te vervangen, kan Transition One een retrofit-eenheid maken om de overgang naar elektrische mobiliteit op een reductiegebaseerde en circulaire manier te versnellen.
 • Nudgd AB (Zweden): Nudged is digitale software die gedragswetenschap gebruikt om duurzamere keuzes te ondersteunen. Via slimme en tijdige duwtjes die worden beheerd door een smartphone-applicatie, helpt de software burgers en werknemers om over te schakelen naar duurzamere reisgewoonten en hun voortgang bij te houden. Hun oplossing wordt ook gebruikt om gedragsveranderingen op zowel bedrijfs- als gemeenteniveau te stimuleren om de beleving en stijl van de openbare ruimte te vergroten.
 • Jonna AB (Zweden): Jonna is een op abonnementen gebaseerde fietsservice met als doel het fietsen in steden te vergroten, door het voor iedereen betaalbaar te maken om op een hoogwaardige elektrische fiets te rijden voor plezier en woon-werkverkeer. Jonna’s op abonnementen gebaseerde model houdt alle fietsen bij, zorgt voor goede service en onderhoud, verlengt daarmee de levensduur van elke fiets en draagt ​​bij aan een duurzame manier van vervoer voor burgers.
 • Luna Systems (Ierland): Luna is een op AI-camera gebaseerde oplossing die realtime en onweerlegbare informatie biedt aan steden en exploitanten van scooters en fietsen. Luna zorgt ervoor dat gehuurde fietsen en scooters op de juiste rijstrook rijden en op de juiste plek worden geparkeerd, waardoor rommel en voetgangers worden vermeden. Luna tilt hun oplossing naar een hoger niveau door veiligheidsvoorzieningen op te nemen waarbij de camera als ‘derde oog’ wordt gebruikt.

Ben jij de volgende Europese Bauhaus-onderneming?

Om als eerste op de hoogte te zijn van de komende New Europan Bauhaus-uitdaging en het laatste nieuws en updates over evenementen te ontvangen, meld u aan voor de EIT Community Booster-nieuwsbrief!

___________

Delen is zorgzaam!


More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest article

Six people were shot at a California school, official says

Six people were injured in a shooting at an Oakland school on Wednesday, authorities said.The victims, all adults, were treated in local hospitals, Mayor...

Astra will no longer launch NASA’s TROPICS satellites • londonbusinessblog.com

Rocket launch company Astra will no longer send the remaining NASA TROPICS payloads to space, but will instead launch other "similar" science missions for...

Ecommerce Aggregator Una Brands Gets $30 Million to Acquire More APAC Brands • londonbusinessblog.com

Una brands, an e-commerce aggregator targeting brands in the Asia-Pacific region, today announced the first close of its Series B round at $30 million....

The Antler Investor Memo: Codis Lowers Software Development Costs With Automation

Early stage investment firm Antler Australia recently supported 13 startups as part of its ongoing program to build great local tech companies. For...

Amazon will air Friday’s Yankees game on cable, alongside Prime Video

This Friday's Yankees game against the Orioles will no longer be available exclusively on Amazon Prime Video, like 20 games before it: The game...

Contents